Klimaat van Bulgarije

Vakantieland Bulgarije kent een landklimaat met groene lentes, warme zomers, zachte najaren en koude winters. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 26 graden. In de warmste maanden kunnen de temperaturen aan de kust van de Zwarte Zee oplopen tot wel 35°C. 

De zon schijnt er gemiddeld tien uur per dag. Dus als u verzekerd wilt zijn van een zonovergoten vakantie aan het strand, boek dan nu een vakantie Bulgarije.

Ligging Bulgarije

Bulgarije ligt tegen Azië aan in zuidoost Europa en grenst aan de landen Roemenië, Servië, Macedonië, Griekenland en Turkije. De oostkust van Bulgarije grenst aan de Zwarte Zee en kent eindeloze zandstranden en helder zeewater. Sinds 2007 is Bulgarije EU-lid.

Flora en Fauna

Bulgarije heeft veel gebieden die nog in originele, natuurlijke staat verkeren. Het huidige aanbod aan plantensoorten laat een grote diversiteit zien. Er zijn 12.360 planten in verschillende samenstelling, waarvan 3700 bergplanten. Er zijn meer dan 250 Bulgaarse inheemse planten, die nergens anders op aarde te vinden zijn. Zo heb jeonder andere de Pilaprim roos, het Balkan viooltje en de Rhodope tulp.

 De Bulgaarse bossen zijn goed gevuld met wilde vruchten, braambessen, frambozen, aardbeien en paddestoelen, allemaal met een verrukkelijke, natuurlijke smaak en supergezond. Er is ook nog een grote verscheidenheid aan kruiden en andere helende planten.

Bulgarije’s fauna herbergt zo’n 13.000 verschillende soorten dieren, wat 14% van het totaal geregistreerde aantal van Europa is. In de uitgestrekte bossen leven beren, wolven en wilde katten. Pelikanen, herten, wilde geiten en fazanten bewonen reservaten en jachtgebieden.