(Bron: https://bulgariatravel.org/kranevo/)

Het dorp Kranevo is een zeenederzetting voor klimaatbehandeling. Het ligt op een afstand van 2 km van de badplaats Albena, die ook te voet bereikbaar is langs de kuststrook. De stranden bestaan ​​uit licht zand en worden onderhouden en onderhouden. schoon. De zee is ondiep en maakt veilig zwemmen voor kinderen mogelijk. In het zuidelijke deel van het dorp zijn overblijfselen van een oude beschaving te vinden en is er een Nationaal Kindercomplex gebouwd.

Het aantal inwoners bedraagt ​​ongeveer 1.000 inwoners.
Er zijn autobusverbindingen met Balchik, Kavarna, Dobrich en Varna.
De noordoostelijke takken van het Frangensko-plateau bereiken Kranevo vanuit het zuiden en zuidwesten. De Kranevska-rivier stroomt vlakbij de nederzetting.


Het klimaat is zeegebonden, met enige continentale invloed (gemiddelde jaartemperatuur van 12° С, gemiddelde jaarlijkse regenval van ongeveer 460 mm), zonnige en hete zomer, vochtige en warme herfst.
De strandstreep is effen, met licht zand, een kleine helling van de zeebodem aan de kust. In het zuidelijke deel van het strand, beschermd door een hoge helling van het plateau, ligt een Nationaal Kindercomplex. Ten noorden van Kranevo, in de vallei van de Batova-rivier, ligt een dicht bos, zwarte grond en op sommige plaatsen kalkrotsen. In de regio zijn de wijnbouw, de fruitteelt en de groenteteelt ontwikkeld.
De nederzetting biedt een groot aantal hotels, vakantiestations, villa's en appartementen.