Gemeente Dobrichka ligt in Noordoost-Bulgarije

De gemeente Dobrichka ligt in Noordoost-Bulgarije en beslaat het grootste deel van Zuid-Dobrudja. Het grondgebied van de gemeente heeft een totale oppervlakte van 129.616 hectare en is qua oppervlakte de grootste gemeente in de Republiek Bulgarije en de 62e qua bevolking. De gemeente Dobrichka ligt in de landen van Zuid-Dobrudja op een heuvelachtige vlakte met een gemiddelde hoogte van 240 m rond de stad Dobrich, een apart gemeentelijk centrum. De gemeente ligt in het oostelijke deel van de heuvelachtige vlakte van de Donau, die op zijn beurt het meest noordelijke grote morfografische gebied is van de grote diversiteit van het reliëf in Bulgarije.

De Donauvlakte wordt gekenmerkt door laagland en heuvelachtig plateau-reliëf. Het reliëf van Dobrudja wordt gekenmerkt door lage plateaus tot 150-200 m hoog, ontwikkeld in het gebied van de trap naar de structurele depressie van Varna. De bestaande zijrivieren van de Donau hebben een onregelmatige uitstroom en stromen in ingesneden kloofachtige valleien. Kenmerkend zijn droge ravijnen en vlakke stroomgebieden. 

Sint-Jorispark Dobrich

Het park ligt direct naast het centrale voetgangersgebied in Dobrich. Het werd opgericht in 1867 en is sindsdien een favoriete plek geworden voor wandelingen, recreatie, sport en amusement voor burgers en gasten van de stad.
Het park is een van de vijf oudste stadsparken van het land. Het beslaat een oppervlakte van 43 hectare en is verdeeld in verschillende delen: de oude tuin, uitgeroepen tot cultureel erfgoed, een kindergedeelte, meren, rotstuinen met terrassen en een sportterrein. Zelfs vandaag de dag kunnen bezoekers enkele plantensoorten zien die begin vorige eeuw uit Europa zijn geïmporteerd.

Het park herbergt ook een museum over de stadsmusea, met een aparte ruimte voor tijdelijke en bezoekende tentoonstellingen.
Waar: vlakbij het centrum van Dobritsj
De toegang tot het terrein is gratis.