Kavarna

Kavarna is een Bulgaarse stad in het noordoosten van het land, het is een belangrijk economisch, administratief en toeristisch centrum in zijn omgeving.

Met een bevolking van 11.788 mensen (2015).

De stad is ook een serieus cultureel centrum en in een periode van 10 jaar trekt het jaarlijkse muziekfestival "Cavarna Rock Fest" duizenden bezoekers.

Locatie van Kavarna

Geografisch gezien ligt Kavarna in het midden van de noordelijke Zwarte Zee, ten zuiden van de beroemde Kaap Kaliakra. De stad maakt deel uit van de geografische en historische regio Zuid-Dobrudja. Het reliëf is grotendeels vlak en gedeeltelijk vlak-heuvelachtig.
De stad is ook het administratieve centrum van de gelijknamige gemeente Kavarna en maakt deel uit van het Dobrich-district.Ten noorden van de stad passeert de eersteklas republiekweg 9, onderdeel van het internationale wegennet E87, en andere belangrijke verkeersaders die met Kavarna zijn verbonden, zijn weg 901 en weg 296.
De dichtstbijzijnde nederzettingen zijn Bulgarevo, Bojurets, Selce, Topola, Mogilishte, Hadji Dimitar en Sveti Nikola.
Als stad aan de Zwarte Zee is het alleen maar te verwachten dat zomervakanties hier de steunpilaar van het toerisme zijn. Kavarna heeft bijna 25 hotels, ruim 20 pensions en een aantal appartementen te huur.

Bezienswaardigheden in de omgeving - wat ons te wachten staat

De belangrijkste die de moeite waard zijn om op te letten zijn Bendida, Ikantalaka, Bolata, Rusalka en anderen.

Het Bulgarevo-klooster van St. Catherine ligt op 6 kilometer van Kavarna, in het dorp Bulgarevo.

De kerk van het klooster werd in 2008 ingewijd en momenteel woont er slechts één monnik, die alle kerk-, kantine-, tuin- en woongebouwen in het complex onderhoudt. Het Bulgarev-klooster is uniek omdat het de relikwieën van Sint-Catharina bewaart, meegenomen uit Rusland.
Kaap Kaliakra - Gelegen in het zuidelijkste deel van het Dobrudja-plateau, ligt deze prachtige natuurcreatie maar liefst 2 kilometer in de zee en vormt een soort schiereiland.

Bijzonder fraai zijn de steile kliffen, die maar liefst 70 meter naar de zee afdalen. De kaap zelf is open voor bezoekers en er zijn een museum, een vuurtoren, een weerstation, een kapel, een maritiem radarstation en een restaurant met een spectaculair uitzicht op de zonsondergang.