Perceel van 4700m2 - 20 km van Zwarte zee €11.500 €10.000

Woning Oppervlakte (m2)
4.700,00

Gereguleerd perceel van 4700m2 in dorp Vidno , gemeente Kavarna - mogelijkheid voor bebouwing 

Google map locatie - https://bit.ly/3IoaowB 

Foto galerij  - omgeving Kavarna 

De stad Kavarna ligt op een rotsachtige kust in het noordelijke deel van de Bulgaarse Zwarte Zeekust, 63 km ten noordoosten van Varna. De prachtige kust van Kavarna strekt zich uit over 42 km en het totale strandoppervlak van de gemeente bedraagt 74.000 vierkante meter. De bevolking van de stad is ongeveer 11 000 mensen.

Het bewijs van menselijke activiteit in de regio dateert uit het 3e millennium voor Christus. Griekse kolonisten uit Mesembria (het huidige Nesebar) richtten in de 5e eeuw voor Christus de Bizone-kolonie op in de regio. Tegenwoordig zijn de overblijfselen van een versterkte muur uit de 4e eeuw na Christus te vinden op Kaap Chirakman, 3 km ten zuiden van Kavarna. Tijdens de Klassieke Oudheid en de Middeleeuwen was de stad een belangrijk economisch en cultureel centrum. In de 14e eeuw waren Karvuna (Kavarna) en de nabijgelegen stad Kaliakra de belangrijkste steden van het Vorstendom Karvuna. Na de 15e eeuw kreeg de middeleeuwse stad Karvuna de naam Kavarna.

De stad werd in 1913 bezet door Roemenië en werd in 1940 teruggegeven aan Bulgarije.

Kavarna was vroeger de rockhoofdstad van Bulgarije. Elke zomer verzamelde de stad wereldberoemde rockmuzikanten op één podium. Het eerste Kavarna Rock Fest-festival werd gehouden in 2006 en bands en muzikanten zoals Scorpions, Dream Theater, Tarja, Doro, Heaven and Hell, Motörhead, Manowar, evenals vele andere beroemde rockmuzikanten en bands hebben in de loop van de tijd deelgenomen.

Het historisch museum van Kavarna bevat vondsten uit de 5e – 6e eeuw voor Christus tot 1940. Er worden vondsten tentoongesteld van de Thracische stammen die de regio bevolkten, maar ook die de manier van leven van de Slaven en de Proto-Bulgaren demonstreren. Een uiterst interessante tentoonstelling is te vinden in het museum: een polymetalen staaf, die een ruilmiddel was vóór het munttijdperk. De blokken waren wijdverbreid tijdens de tweede helft van het 2e millennium voor Christus in de regio van de oostelijke Middellandse Zee. Het museum bevat ook zilveren munten uit de schat van tsaar Ivan Alexander (die regeerde in de periode 1331 – 1371). Naast het museum staat het gerestaureerde Turkse stoombad uit de 15e eeuw. Dobrudzha and the Sea Exhibition, die de maritieme geschiedenis van de regio vertelt, is daar te zien. Stenen ankers, munten en een Thracische goudschat gevonden aan de oevers van Dobrudzha worden getoond.

Kavarna heeft ook een etnografisch museum met items die kenmerkend zijn voor de levensstijl van de mensen van Kavarna, nationale jurken van verschillende etnografische groepen en versieringen. De tentoonstelling is in een huis dat typerend is voor de rijke burgers van Dobrudzha.

Enkele van de meest pittoreske stranden aan de Bulgaarse Zwarte Zeekust bevinden zich in de regio Kavarna. Rusalka (Mermaid) Resort en zijn prachtige rotsachtige kust liggen op slechts 20 km afstand van de stad. Kaap Kaliakra, het meest oostelijke punt van de Bulgaarse Zwarte Zeekust, is ook vlakbij. In een van de grotten op Kaap Kaliakra is een museum gevestigd waar bezoekers meer te weten kunnen komen over de geschiedenis en de ontwikkeling van het fort van Kaliakra door de jaren heen. Kaliakra is een natuur- en archeologisch reservaat; veel beschermde soorten leven binnen zijn grenzen; de overblijfselen van een versterkte muur en een bad zijn daar ook bewaard gebleven.

Het nabijgelegen dorp Kamen bryag (Stone Shore) is populair onder toeristen als een plek om de ochtend van juli te vieren. In 2007 zong John Lawton, leadzanger van Uriah Heep, het beroemde nummer van de band met dezelfde titel bij zonsopgang aan de kust. July Morning is een hippietraditie die in het socialistische tijdperk is ontstaan als subtiel protest tegen het regime en als viering van vrije geest en rockmuziek.

Op 2 km afstand van Kamen bryag ligt het nationale archeologische reservaat Yaylata, waar een aantal archeologische vondsten zijn gedaan. Drie necropolen uitgehouwen in de rotsen en 101 grotwoningen uit het 5e millennium voor Christus zijn ontdekt op een grondgebied van 300 decares. Yaylata is gelegen tussen twee zeeterrassen. Er wordt aangenomen dat de baai ertussen ooit als haven werd gebruikt, vanwege het grote aantal ankers dat op de bodem van de zee werd gevonden. Het fort in Yaylata werd gebouwd aan het einde van de 5e en het begin van de 6e eeuw. Daarna werd het afgebroken en werd er later in de 9e eeuw een Bulgaarse nederzetting gesticht. Het reservaat is opgenomen in het register van beschermde gebieden en beschermde zones in Bulgarije krachtens verordening nr. RD-822 van 23 augustus 2002.

Twee belangrijke wetlands lagen ten noorden van Kaliakra: Bolata en Taukliman (The Bird's Cove). Interessante watervogels nestelen op deze plaatsen en sommige diersoorten zijn opgenomen in het Bulgaarse Rode Boek (een lijst van de bedreigde diersoorten in het land). Dit zijn enkele van de bestemmingen in het land waar ornithologen de voorkeur aan geven.

De dorpen Balgarevo en Tyulenovo en de stad Shabla liggen in de buurt van Kavarna. Naast de prachtige stranden en historische bezienswaardigheden, trekken Kavarna en de regio toeristen aan met enkele traditionele evenementen zoals Mussel and Fish Fest, Week of the Sea, Kavarna Rock Fest, etc.

 


14 Vidno str
Vidno
Bulgaria
Gemeente: Kavarna
Regio: Noordoost Bulgarije
Status: Te Koop
Referentie ID: CHL
Soort: Bouwkavels
896 Hits
Yordanka Yordanova
One Care

Neem contact op
Woning Oppervlakte (m2)
4.700,00
14 Vidno str
Vidno
Bulgaria
Gemeente: Kavarna
Regio: Noordoost Bulgarije
Status: Te Koop
Referentie ID: CHL
Soort: Bouwkavels
896 Hits
Yordanka Yordanova
One Care

Neem contact op

Vul het onderstaand formulier in om een bezichtiging aan te vragen.
Wij zullen uw aanvraag bekijken en u zo snel mogelijk een antwoord terug geven. Vermeld zoveel mogelijk over u vraag.

 
14 Vidno str
Vidno
Bulgaria
Gemeente: Kavarna
Regio: Noordoost Bulgarije
Status: Te Koop
Referentie ID: CHL
Soort: Bouwkavels
896 Hits
Yordanka Yordanova
One Care

Neem contact op
Alle objecten aangeboden op deze website zijn een verzameling van objecten waarvan de copyright ligt bij de originele uitgevers.
One Care accepteert geen enkele aansprakelijkheid op onjuist verstrekte informatie van de aanbieders en weergegeven informatie.
Perceel van 4700m2 - 20 km van Zwarte zee
zaterdag, december 02, 2023

Zoeken op de site

Waarom One Care?

One Care adviseert en ondersteunt ook investeerders, instellingen, NGO's en bedrijven die interesse hebben in de regio. Als een platte organisatie houden wij de onkosten beheersbaar en transparant.
One Care richt zich voornamelijk op Noordoost Bulgarije. Indien nodig zullen wij ons ook inzetten in andere delen van Bulgarije. Kunnen wij u niet direct helpen? Dan vinden wij de geschikte dienst of service aanbieder in die regio.

Contact Details

Bel One Care
+359 58 555142
Locatie
Vardar 1 B app.8, 9300 Dobrich
Mail One Care
info@one-care.nl
U kan ons ook altijd bereiken via Facebook Linkedin & WhatsApp