Sneeuw & Bergen

Bulgarije is een land waar je je nog echt een skipionier voelt. De grote namen Bansko en Borovets zijn bekend, maar nog 'niemand' is er echt geweest.

Dankzij de low budget vluchten naar Sofia is wintersport in Bulgarije het proberen waard.De wintersportgebieden zijn niet alleen gunstig geprijsd in vergelijking met de klassieke skigebieden zoals Zermatt en Chamonix.

Bulgarije zonstrand
Zon, Zee, Bulgarije !!

De Bulgaarse kustlijn staat vooral bekend om zijn lange zandstranden, kristalheldere water en een immense aanbod aan hotels, resorts en vakantiecomplexen.

Een zonvakantie Bulgarije is voor iedereen - gezinnen met kinderen, jongeren die willen stappen en rustzoekers die willen genieten van rust, natuur en cultuur.

Klimaat van Bulgarije

Vakantieland Bulgarije kent een landklimaat met groene lentes, warme zomers, zachte najaren en koude winters. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 26 graden. In de warmste maanden kunnen de temperaturen aan de kust van de Zwarte Zee oplopen tot wel 35°C.

De zon schijnt er gemiddeld tien uur per dag. Dus als u verzekerd wilt zijn van een zonovergoten vakantie aan het strand, boek dan nu een vakantie Bulgarije.

volksdans bulgarije
Traditioneel, Zang & Dans

De Bulgaarse muziek is onder liefhebbers van wereldmuziek of volksmuziek zeer geliefd vanwege het voorkomen van zeer onregelmatige maatsoorten. De Bulgaarse muziek heeft al heel veel moderne muziekstijlen beïnvloed.

Bulgarijes voornaamste (klassieke) componist was Pancho Vladigerov, wiens werk grote tot op de dag van vandaag populariteit geniet.

donderdag, december 07, 2023

Zoeken op de site

Zoeken in de database